Pušten u rad drugi revitalizovani agregat u HE "Bajina Bašta"

Bez autora
Oct 16 2011

U subotu je pušten u rad drugi revitalizovani agregat u hidroelektrani (HE) "Bajina Bašta". Puštanjem u rad u HE "Bajina Bašta" počeo je da funkcioniše drugi revitalizovani agregat tog energetskog objekta, i posle završetka kompletne modernizacije, HE "Bajina Bašta" imaće 420 megavata, a njen radni vek biće produžen za 30 do 40 godina. Modernizacija HE "Bajina Bašta", u koju će biti uloženo 77 miliona evra, važan je razvojni projekat za privredni rast Srbije. Takvi i slični projekti koji se realizuju iz međunarodnih kredita ne znače zaduživanje radi potrošnje, već je to u funkciji razvoja. Ulaganje u energetiku Srbije je budućnost, jer je ta oblast naš najveći resurs koji značajno učestvuje u bruto domaćem proizvodu (BDP) zemlje. Svečanosti su prisustvovali i ministar infrastrukture i energetike u Vladi Republike Srbije Milutin Mrkonjić, savetnik predsednika Vlade Srbije za energetiku Petar Škundrić, generalni direktor EPS-a Dragomir Marković, kao i drugi državni i lokalni zvaničnici, investitori i izvođači radova.

Pušten u rad drugi revitalizovani agregat u HE "Bajina Bašta"U subotu je pušten u rad drugi revitalizovani agregat u hidroelektrani (HE) "Bajina Bašta".

Puštanjem u rad u HE "Bajina Bašta" počeo je da funkcioniše drugi revitalizovani agregat tog energetskog objekta, i posle završetka kompletne modernizacije, HE "Bajina Bašta" imaće 420 megavata, a njen radni vek biće produžen za 30 do 40 godina.

Modernizacija HE "Bajina Bašta", u koju će biti uloženo 77 miliona evra, važan je razvojni projekat za privredni rast Srbije. Takvi i slični projekti koji se realizuju iz međunarodnih kredita ne znače zaduživanje radi potrošnje, već je to u funkciji razvoja.

Ulaganje u energetiku Srbije je budućnost, jer je ta oblast naš najveći resurs koji značajno učestvuje u bruto domaćem proizvodu (BDP) zemlje.

Svečanosti su prisustvovali i ministar infrastrukture i energetike u Vladi Republike Srbije Milutin Mrkonjić, savetnik predsednika Vlade Srbije za energetiku Petar Škundrić, generalni direktor EPS-a Dragomir Marković, kao i drugi državni i lokalni zvaničnici, investitori i izvođači radova.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik